By Role

Statue of Liberty Museum screening facility - professional shot purchased by HCG for unlimited use
Nassau 8th Precinct corner detail

Architect

 

Design Differently

1200 Intrepid 9

Engineer

 

Outer Beauty, Durable Inner Strength

Valvoline Headquarters

GC/CM

 

Let’s Build it Together

UC_Health_6875.jpg

Developer

 

Visualize Making a Mark

Featured Projects

FDNY Front Entrance
Municipal/Government 08/2019
2021

FDNY Firehouse Rescue #2

Located in a city neighborhood, the FDNY rescue facility was designed for an elite force of specialized rescue workers to stage and simulate a wide range of emergency conditions. The members of the rescue company train to respond to various emergency scenarios, including fires, building collapses, water rescues, and scuba operations.  

View FDNY Firehouse Rescue #2
80 on Commons black mix with white balcony
Mixed-Use 01/2019

80 on the Commons

The playful yet sophisticated use of a herringbone pattern results in a standout, bold style that NBBJ wanted to capture on this civic asset in the city’s central open space.

Continuing in the style of the black façade on the top eleven stories, the white panels at ground level begin with linear lines and gradually fade to a smooth finish. The transition from a smooth finish to a heavily textured panel gives the ground level a clean ordered look in contrast to the beauty of the organized chaos above. The white mix used as the deep contrast is captured throughout the façade from the balconies to the back of the building’s recessed design were all achieved using precast concrete.

Scattered among the levels are cantilever balcony decks protruding straight out from the structure of the building. No support brackets or elements are needed for these precast slabs due to the design, therefore providing the visual of a floating deck. The severe contrast of the two colors helps deliver the architect's design intent.

The result of the refined material palette and texture of the pattern used is one of the unique features of the building. The custom formwork makes the surface appear as if it is changing throughout the day due to the shadow with the sun. Depending on the angle, the layout gives off an impression where sections appear as different shades of a black concrete mix, when in fact, it’s not.

View 80 on the Commons
Penn State Hershey full garage view
Parking 02/2020
2021

Penn State Hershey Campus Parking Garage

Inspired by the rolling hills in Pennsylvania, the eye-catching waving spandrels are the first element to greet you as you drive onto the health campus and the last you pass as you leave. Being in such prime real estate, the owners did not want this to be an ordinary parking garage. The Architects took on the challenge with inspiration from the land around them and created a total precast concrete marvel with 1,235 parking spaces with room to expand as needed.

2021 PCI Award Winner

View Penn State Hershey Campus Parking Garage
Reading K-12 School
Education 09/2019

Reading K-12 School

The Reading Community Schools made the decision to combine its three individual schools into one school that would house 15,000 students. The owners worked with an architect to design the school with a traditional look using brick and limestone trim. The architect, Earl Crossland, was able to achieve that look using precast concrete.

View Reading K-12 School

Looking for more information?

Reach out to us directly!

Sales Representatives
Co-workers at the plant